Provinciale solistenwedstrijden 2020

De Provinciale solistenwedstrijden 2020 vinden plaats op volgende data en locaties:

 • Zondag 8 maart 2020 in Art'Iz Izegem: wedstrijd voor koperblazers, slagwerkers, STT en kleine ensembles
 • Zondag 15 maart 2020 in Art'Iz Izegem: houtblazers

De wedstrijd voor solisten blaasinstrumenten en concertslagwerk is onderverdeeld in volgende disciplines:

 • houten blaasinstrumenten
 • koperen blaasinstrumenten
 • concertslagwerk

De wedstrijd voor kleine ensembles is toegankelijk voor groepen van twee of meer uitvoerders die werken brengen uit het repertoire van ensemble en kamermuziek. Indien het ensemble optreedt zonder pianist of met een (niet-professioneel) pianist die deel uitmaakt van het ensemble moet het deelnemen in de reeks 'ensemble zonder begeleider'; indien het ensemble optreedt met een professioneel begeleider moet het deelnemen in de reeks 'ensemble met begeleider'.

De wedstrijd voor solisten strijkers, toets- en tokkelinstrumenten is ingedeeld in één van de volgende disciplines:

 • strijkinstrumententen: bvb. viool, altviool, cello, contrabas
 • toetsinstrumenten: bvb. piano, orgel
 • tokkelinstrumenten: bvb. gitaar, harp, mandoline

De wedstrijd STT wordt ingedeeld in vijf categorieën volgens leeftijd. De leeftijd die de kandidaat heeft op 31 december van het inschrijvingsjaar is bepalend. De deelnemers houden zich aan de in het reglement aangegeven minimale en maximale tijdsduur.

Pianistbegeleiders

Vlamo West-Vlaanderen stelt gratis een professioneel pianistbegeleider ter beschikking en zorgt er tevens voor dat de kandidaten tijdens de voorbereidingsperiode éénmaal kunnen oefenen met deze begeleider. De repetities worden geregeld door Vlamo West-Vlaanderen en vinden plaats in een West-Vlaamse academie. De kandidaten worden in januari ingelicht over de locatie en het tijdstip. Een kandidaat kan niet optreden met een eigen begeleider. Pianisten kunnen niet optreden met begeleiding.

Inschrijvingsmodaliteiten

Iedere kandidaat betaalt 5 euro inschrijvingsgeld. Dit wordt vóór 30 november overgeschreven op het rekeningnummer van VLAMO West-Vlaanderen: BE60 3800 1586 9170.

De inschrijving dient te gebeuren via het elektronisch inschrijvingsformulier. Vergeet niet de de pianopartituur én de solopartituur in te scannen naar pdf en up te loaden (enkel de solopartituur indien geen begeleiding of de score voor ensembles).

Er kan enkel deelgenomen worden met werken die vóór 15 november geklasseerd zijn in het repertorium van VLAMO. Niet geklasseerde werken moeten dus vóór 1 november gestuurd worden naar martin@vlamo.be (solo + pianopartituur). Dit is niet van toepassing voor deelnemers uit de reeks Strijk-, Toets- en Tokkelinstrumenten. Deze schrijven in op basis van leeftijd in categorie A-B-C-D. De huidige klassering van de werken kan geraadpleegd worden via www.vlamo.be/repertorium

Een deelnemer kan een volledig werk of delen ervan spelen. Eens de kandidaat een werk of delen ervan gekozen heeft kan die keuze niet meer veranderd worden.

De deelname aan de wedstrijd zal geweigerd worden als:

 • de inschrijving en de partituren niet zijn opgestuurd vóór 30 november
 • het inschrijvingsgeld niet vooraf betaald is
 • het werk niet geklasseerd is

De wedstrijdreglementen en alle info kan je vinden via volgende links:

De inschrijvingen voor de solistenwedstrijd zijn afgesloten.